X

Ieftin și rapid: Iată cum îți reîmprospătezi covorul astfel încât să fie curat și moale

Ieftin și rapid: Iată cum îți reîmprospătezi covorul astfel încât să fie curat și moale. Covorul conferă interiorului un caracter unic și creează confort. Dacă doriți ca acesta să arate impecabil cât mai mult timp, trebuie să îl curățați regulat și temeinic.

Acest lucru este necesar și pentru că covorul devine rapid un habitat pentru praf, murdărie și bacterii. Vă întrebați cum să vă curățați singur covorul fără a apela la o firmă? Descoperiți cel mai simplu mod acasă de a-l împrospăta.

CITEȘTE ȘI: Cum să scapi de mirosurile neplăcute din covor

Cum să spălați un covor – cele mai importante reguli

Covorul este un element frumos de design interior care creează o atmosferă caldă și confortabilă. Cu timpul, însă, acesta își pierde strălucirea inițială, deoarece se murdărește foarte ușor. Covoarele călcate zilnic și folosite intensiv acumulează rapid praf, reziduuri alimentare și nisip adus din exterior. Adesea au pete care sunt greu de îndepărtat și nu pot fi evitate. Mai rău, fibrele covorului absorb mirosuri neplăcute – în special urină sau fum de țigară.

Chiar și aspirarea sistematică nu ajută întotdeauna la rezolvarea acestor probleme. Acesta este motivul pentru care este necesară curățarea covorului din când în când. Cât de des trebuie să o faceți? Totul depinde de intensitatea cu care folosiți covorul.

Dacă se află într-o cameră în care ne petrecem timpul mâncând și odihnindu-ne în fiecare zi, ar trebui să-l curățați temeinic la fiecare câteva luni. Mai des dacă aveți animale de companie.

Aspirarea este, de asemenea, necesară – cel puțin o dată pe săptămână, preferabil la fiecare 2-3 zile. Dacă există alergici la domiciliu, merită să creșteți frecvența atât a aspiratului, cât și a spălării covoarelor la domiciliu. Pentru astfel de persoane, covoarele din fibre sintetice de polipropilenă vor fi cele mai bune.

Atunci când spălați covorul singur, merită să respectați următoarele reguli:

Aspirați

Înainte de a spăla covorul, ar trebui să-l aspirați bine.

Îndepărtarea petelor

Cel mai bine este să îndepărtați imediat pata cu o cârpă curată și umedă (nu cu o perie, care poate agrava problema) și cu detergentul ales. Puteți folosi detergent cumpărat din magazin sau remedii casnice, de exemplu bicarbonat de sodiu, oțet, sare sau lichid de spălat vase.

Evitați excesul de apă

Umezeala favorizează dezvoltarea mucegaiului periculos, ducând la un miros de mucegai pe covor. Pentru a evita acest lucru, utilizați cantități minime de apă de spălare și încercați să uscați bine covorul.

Urmați recomandările producătorului

Eticheta covorului conține instrucțiuni de curățare și îngrijire.

Modul casnic de a reîmprospăta covorul

Înainte de a începe să împrospătați singur covorul, să facem câțiva pași simpli. Desigur, mai întâi îndepărtăm mobila și alte obiecte care se află pe acesta. După aceea, curățăm bine întreaga suprafață a covorului cu un aspirator, îndepărtând praful, reziduurile alimentare și nisipul. Dacă vedem fibre libere sau rupte, le putem tăia și curăța în această etapă. Pe covorul astfel pregătit, pe o suprafață mică, discretă, să testăm eficiența următorului detergent bicomponent.

Amestecați bicarbonat de sodiu cu sare de masă în proporție de 1:1. Puteți folosi, de exemplu, 1 cană din fiecare dintre aceste ingrediente, amintindu-vă să potriviți cantitatea de produse la dimensiunea covorului.

CITEȘTE ȘI: Îndepărtarea petelor de sânge de pe țesături: Tehnici eficiente

După ce testați pe o bucată mică de covor, întindeți detergentul pe întreaga suprafață a acestuia.

Apoi turnați apă de la robinet în sticla cu pulverizator. Pulverizați pe covor, asigurându-vă că acesta este ușor umed, dar nu îmbibat.

Frecați remediul de acasă în covor cu o perie și apoi lăsați-l să se usuce complet.

În cele din urmă, aspirați covorul cu atenție.

Aceasta este o modalitate ușoară de a scăpa de mirosurile neplăcute din covor și de a-l face curat și plăcut de moale, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro